top of page

Sergiu Marc

​📍

Cluj-Napoca

Despre mine

Pentru a dezvolta flexibilitatea psihologică, incorporez în cadrul ședintelor de terapie exerciții si protocoale de intervenție congruente cu principiile terapiei prin acceptare și angajament (Acceptance and Commitment Therapy).

Acestea vizează procesele de limbaj presupuse a fi implicate în psihopatologie și în ameliorarea acesteia. Din punct de vedere conceptual, la baza terapiei prin acceptare și angajament se află ideea că suferința psihologica apare ca urmare a controlului emoțional excesiv și a evitării experiențiale continue, aspect care favorizeaza rigiditatea psihologică impiedicându-ne astfel din a ne comporta în acord cu propriile valori centrale. În loc să ne concentrăm atenția asupra schimbării sau disputării gândurilor problematice și a emoțiilor dificile, încercăm în schimb să comutăm atenția asupra acceptării, actiunii eficiente, difuziei cognitive și a valorilor, accentuând importanța mindfulness-ului în tot acest proces.

Limba vorbitã

Romana, Engleza

Preț pe sesiune

200 Lei

Lucruri interesante despre mine

Consider că sunt o persoană empatică, open-minded, deschisă spre a experiementa cu diferite perspective.

Cum lucrez

Deși găsim incorporate în terapia prin acceptare si angajament tehnici tradiționale de terapie comportamentală, inclusiv terapia cognitivă și analiza comportamentală, aceasta se distinge de abordarile tradiționale prin faptul că accentul nu este asupra gandurilor ci asupra modificării relației cu experiențele private (inclusiv gânduri, emotii, memorii și reacții fiziologice) pentru a ne elibera de ele atunci când acestea stau în calea experientării unei vieți vitale.

Scopul terapiei este așadar de a ajuta oamenii să depășească tiparele de comportament ineficiente care îi împiedică din a obtine o calitate mai bună a vieții.

Cu ce te pot ajuta

Stres si anxietate
Depresie
Dependente/ adictii
Trauma
Abuz
Intimitate (sex)
Furie
Panica

Calificările mele

- 2019 - Prezent: Psihoterapie cognitiv-comportamentală - Asociația Psihologilor din România

- 2017 - 2019: Diplomă de Master - Facultatea de Psiholgie și Științele Educației - Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca

- 2014 - 2017: Diplomă de Licență - Facultatea de Psiholgie și Științele Educației - Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca

Sergiu Marc
bottom of page