top of page

Raluca Iulia Moghior

​📍

Sibiu

Despre mine

"POT! VREAU! REUȘESC!" - acesta este motto-ul după care îmi ghidez fiecare parcurs
decizional sau fiecare raspuns prompt la "Spune ceva despre tine".
Cred cu tărie că sunt un om talentat, înzestrat cu empatie, răbdare și bunăvoință. Dar,
pentru a face parte din elită, nu doar talentul ne poziționează printre cei mai buni, e nevoie de calități precum ambiție, perseverență, optimism, toleranță, capacitate de
adaptare, flexibilitate, onestitate, spontaneitate și mai ales corectitudine.

Toate aceste calități consider că le-am dobândit în cadrul parcursului meu educațional care aparent nu o să se sfârșească curând deoarece cred cu tărie că setea de cunoaștere mă ispitește.

Sunt o fire liberă care se bucură cu patos de un apus de soare mirific, de un zâmbet furat de la un necunoscut, de o poezie citită la lumina lunii și de un ritm al muzicii folk îmbietor.

Am fost mereu atentă la nevoile celor din jur, mai apoi să-mi dau seama că pot face o profesie din asta. Dar de fiecare dată când sunt pusă să vorbesc despre mine mă raportez doar la ultimul an, acesta e și o modalitate de a face o introspecție sinceră. Și tocmai ce mi-am amintit că în anul 2022 pot spune că am mai realizat un lucru ce spune destul de multe despre mine: am lucrat benevol la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Nr. 1 din Sibiu, cu o clasă de copii cu ușoare dizabilități, pe parcursul unui an, câte o zi pe săptămână. La origine am și modulul psihopedagogic.

Spun DA, la orice provocare profesională care îmi sare în față pentru că satisfacția este enormă. Ador provocările.

Limba vorbitã

Romana, Germana

Preț pe sesiune

200 Lei

Lucruri interesante despre mine

1. Nutresc o reală pasiune și dedicare pentru profesia de psiholog, prin urmare iubesc oamenii îndeajuns de mult încât să fiu prima dată OM în fața lor, iar mai apoi profesionist. Prin urmare, sunt naturală, dinamică, chiar vulnerabilă, toate acestea ajutându-mă să încheg o relație terapeutică autentică și nu superficială.

2. Îmbin lectura cu drumețiile lungi prin zone împădurite și încerc să studiez regnul animal dintr-o altă perspectivă. Fotagrafierea unor apusuri de soare în care surpind ritualurile animalelor salbatice e o conectare personală cu natura și frumusețile sale.

3. Mă pot mândri cu o perioadă de un an de voluntariat pe Secția de Psihiatrie din cadrul spitalului Oberhavel Kliniken din Germania din localitatea Hennigsdorf, iar în prezent mă bucur de o colaborare fructuasă cu Life Therapy Clinic din Sibiu, în care mă bucur de lucrul cu copii. Până la finalul acestui an, mă bucur de posibilitatea de a fi în fiecare zi de vineri pe Secția de Psihiatrie din Spitalul de Psihiatrie Gheorghe Preda din Sibiu. Acestă diversificare profesională îmi oferă privilegiul de a acoperi o paletă cât mai mare din sfera profesiei, modul dinamic, implicarea și pasiunea fiind calitățile care mă definesc.

Cum lucrez

Încerc să fiu cât mai eficientă în munca cu fiecare client. Mă focusez pe obiective clare pe care le stabilim împreună, realizăm o listă și încerc să eficentizez fiecare întâlnire.

Mă bucur în cabinet de sute de exerciții pe care le pun la dispoziția clienților, lucrez cu strategii și tehnici clare, prefer să ofer "teme de lucru" pentru acasă, din considerentul de a ține clintul conectat la munca nostră săptămânală și a-i păstra gradul de motivație înalt.

Lucrez cu desenul oniric când persoana este introvertită, până ajungem să stabilim o relație terapeutică care să faciliteze nivelul de comunicare și deschidere al clientului.

Dat fiind faptul că mă formez în psihodramă ca și scoală de formare, multe dintre tehnicile pe care le aplic sunt: Tehnica Scaunului gol, Tehnica Schimbului de rol, Tehnica Inversiunii și multe altele.

Fiind într-o continuă sete de cunoaștere, multe din cursurile autorizate de Colegiul Psihologilor le frecventez, iar acestea îmi aduc la pachet baterii de teste sau baterii de tehnici de intervenție foarte practice și concret utilizabile.

De cele mai multe ori pun accentul pe lucrul cu emoțiile, cu gestionarea acestora și reinterpretarea lor într-o manieră ce oferă posibilitatea clientului de manageriere calitativă a starilor de furie, agitație, anxietate, dinamică slabă în lucrul cu echipa.

În concret, ajustez intervenția în fucție de nevoile fiecărui om, încerc să găsesc cea mai bună metodă de lucru ce i se potrivește și sunt atentă la modul în care acesta/aceasta se simte, la modul în care observ o dezvoltare.

Cu ce te pot ajuta

Stres si anxietate
Depresie
Dependente/ adictii
Probleme in relatii
Conflicte familiale
Trauma
Abuz
Doliu/ suferinta
Tulburari de somn
Stima de sine
Furie
Dificultati in cariera
Panica
Lipsa de motivatie

Calificările mele

Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu - Licențiată

Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu - Licențiată

Master Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică şi Psihoterapie din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu

Formare profesională de lungă durată în Psihoterapie-Psihodramă Clasică al ARPsiC (în prezent)

Curs autorizat de Colegiul Psihologilor din România - "Tulburare de scris-citit: dislexo-disgrafia" din cadrul Asociaţiei CCDU - Phoenix

Curs autorizat de Colegiul Psihologilor din România - Teste Cvasiproiective din cadrul Asociaţiei CCDU - Phoenix

Raluca Iulia Moghior
bottom of page