top of page

Alina Georgiana Postu

​📍

Iași

Despre mine

Am început parcursul profesional în 2016 când am intrat atât la Facultatea de Psihologie, cât și la cea de Filosofie, încercând să balansez cele două pasiuni. În acea perioadă mă implicam emoțional întru totul în deciziile pe care le luam, simțind virajul ce urma să-l ia viața mea indiferent de alegere. Într-o mare măsura așa era, căci aceea era direcția in care urma să îmi canalizez mare parte din energie, cât și rolul pe care urma să mi-l asum.

După un singur semestru în care am mers la ambele facultăți, am ales drumul psihologiei, hotărâtă să descopăr cum funcționează sistemele psihice ale ființei umane.

În studenție eram o persoană vizionară și simțeam că am o dorință arzătoare în interiorul meu de a schimba ceva, de a descoperi lucruri nedescoperite și de a da sens acestui univers complex denumit psihic.


Desigur, această căutare lipsită de o direcție precisă s-a încheiat în momentul în care am înțeles cum factorii evoluționiști, genetici, de mediu, dar și spirituali, contribuie spre a construi acest întreg, omul.


Câțiva ani mai târziu, am decis că sunt pregătită să îmi asum rolul de psihoterapeut, iar în prezent visul meu s-a concretizat în deschiderea unei clinici de psihologie unde îmi doresc să ofer servicii psihologice validate științific, îmbinate cu o deschidere profundă față de ființa umană.

Limba vorbitã

Romana, Engelza

Preț pe sesiune

200 Lei

Lucruri interesante despre mine

1. Mă pasionează neuroștiința.

2. Sunt o persoană proactivă și îmi place să analizez în pronfunzime.

3. Mă fascinează situațiile dificile pentru că le găsesc provocatoare, oferindu-mi șansa să găsesc soluții.

Cum lucrez

Primele ședințe se bazează pe construirea încrederii și a relației terapeutice, timp în care se realizează și evaluarea (istoricul, mediul de viață, factorilor declanșatori, de menținere, precipitanți; personalitate + cognitiv + afectiv).

Ulterior, stabilim de comun acord câteva obiective terapeutice precise și realiste. menite să ofere claritate în procesul terapeutic (și la finalul acestuia).

Procesul terapeutic propriu-zis depinde de evaluarea realizată inițial și de obiectivele stabilite. Însă printre instrumentele utilizate pot fi exerciții de identificare și modificare a tiparelor de gândire disfuncționale (restructurare cognitivă), jocuri de rol, procesări emoționale, imagerie dirijată, tehnici de relaxare, expunerea progresivă la o listă de situații anxioase (ce rezultă în diminuarea impactului empțional), psiho-educație, etc.

Cu ce te pot ajuta

Stres si anxietate
Depresie
Dependente/ adictii
Probleme in relatii
Conflicte familiale
Trauma
Abuz
Tulburari de somn
Parenting
Stima de sine
Furie
Dificultati in cariera
Panica
Lipsa de motivatie
Probleme legate de divort/ despartire

Calificările mele

- Psiholog clinician (Master psihologie clinică și psihoterapie);

- Psihoterapeut cognitiv-comportamental (Institutul de formare în terapie cognitivă și comportamentală).

Alina Georgiana Postu
bottom of page